(Eind)redactie

Easy reading, is damn hard writing. | - Nathaniel Hawthorne

(Eind)redactie / correcties

Heb je een deadline en wil je zeker weten dat jouw document foutloos is en lekker leest? Ik doe de eind-redactie en maak jouw tekst nóg beter. Misschien zoek je juist eerder in het schrijfproces een extra paar ogen? Iemand die aan de voorkant zorgt dat er geen kromme zinnen of foutieve linkjes in je document staan. Ook dan sta ik als redacteur voor je klaar.

Echt goede teksten

Klinkt misschien als een open deur, maar mijn favoriete quote is niet voor niets “easy reading is damn hard writing“… een goede tekst schrijf je niet zomaar.

Tijdswinst

Waar jij met tegenzin uren en uren besteed aan een tekst, kun je dat beter uitbesteden aan iemand die dat sneller én met plezier doet!

Frisse blik

Een ander perspectief op je bedrijf of onderwerp kan helpen tot nieuwe inzichten of zelfs kansen te komen voor je tekst.

"Kimberly heeft een geweldig gevoel voor wat voor lezers wel en niet belangrijk is. Daardoor hoef je niet bang te zijn dat je veel tijd en geld verspild aan teksten die je klanten nooit gaan lezen."
Martine Teeselink
Marketing Director

Wil je eerst weten hoe ik schrijf?

(Eind)redactie / correcties


Voordelen

Er zijn veel voordelen van het inhuren van een professionele redacteur. Veel mensen denken dat je even snel een spelling- en grammaticacheck doet (ja, ook), maar daar heb je Word voor. Foutloze teksten zijn niet meteen goede teksten. Daarnaast wil je ook zeker weten dat de tekst een logische opbouw heeft en dat de doelgroep je begrijpt. Bovendien lees je misschien zelf al tig keer over dezelfde taalfout heen, ik pik ‘m er zo uit.

 

Structuur

Via de zogenaamde ‘kapstok techniek’ zorg ik ervoor dat jouw tekst een logische en makkelijk te volgen opbouw heeft. Dit betekent een duidelijke hoofdboodschap, heldere kopjes en veel schrappen en schuiven.

 

Correcties

Wil je een check zonder poes pas? Ik geef ook kort advies en correcties puur op tekstueel niveau. Geen bemoeienis over stijl of structuur.

Doelgroepencheck

Het zal je misschien verbazen, maar je verdiepen in je doelgroep is de stap die het vaakst vergeten wordt. Weet jij voor wie de tekst is bedoelt? Ik check of de tekst bij de doelgroep past en vereenvoudig deze indien nodig.

Voor dit soort redactie kun je bij mij terecht:

  • (Dikke) rapporten
  • Plan van aanpak (bijv. aanbestedingsdocument)
  • Presentaties
  • Artikelen of blogs
  • Folder/brochure teksten
  • Webteksten
  • Juridische teksten
  • Engelstalige teksten
  • Creatieve teksten
"Kimberly's teksten lezen als een trein en voor ze begint zorgt ze altijd dat ze écht begrijpt wat er nodig is om een overtuigend verhaal op te bouwen."'
Salesmanager
Outdo

Wil je eerst kennismaken?

Je kunt mij altijd een bericht sturen, geheel vrijblijvend.

Ik weet het, ik weet het. Niemand houdt van cookies (behalve misschien chocolate-chip), maar deze website maakt er wel gebruik van. Als je doorgaat met het gebruiken van deze website, ga ik er vanuit dat je ermee instemt.  Meer info

Geverifieerd door ExactMetrics
Geverifieerd door MonsterInsights