Tekstschrijven

Tekstschrijven

Wil je toegankelijke en to-the-point teksten? Ik schrijf ze voor je. Of je nu een brochure nodig hebt, een whitepaper, of alle teksten voor je website: met een tekstschrijver weet je zeker dat de tekst foutloos én goed leesbaar is.

Echt goede teksten

Klinkt misschien als een open deur, maar mijn favoriete quote is niet voor niets “easy reading is damn hard writing“… een goede tekst schrijf je niet zomaar.

Tijdswinst

Waar jij met tegenzin uren en uren besteed aan een tekst, kun je dat beter uitbesteden aan iemand die dat sneller én met plezier doet!

Frisse blik

Een ander perspectief op je bedrijf of onderwerp kan helpen tot nieuwe inzichten of zelfs kansen te komen voor je tekst.

"Kimberly's teksten lezen als een trein en voor ze begint te schrijven zorgt ze altijd dat ze écht begrijpt wat er nodig is om een overtuigend verhaal op te bouwen."
Martine Teeselink
Marketing Director

Wil je eerst weten hoe ik schrijf?

Tekstschrijven


Mijn specialisaties

Een goed verhaal blijft hangen. Zeker wanneer deze eenvoudig geschreven is. Ik ben gespecialiseerd in het vereenvoudigen van complexe (juridische) teksten naar B1 of B2 niveau. Ook geef ik hier training in.

 

B1 of B2 niveau

De gemiddelde Nederlander heeft B1 lees- en schrijfniveau. Deze niveaus zijn een Europese maatstaf op taalniveaus te bepalen. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat een tekst op dit niveau ook het lekkerst leest. Als je dus een goed leesbare en begrijpelijke tekst wil, schrijf je die op B1 niveau.

Storytelling

Ik ben ervaren in het toepassen van storytelling in het bedrijfsleven en maak van alles een goed verhaal. Ook bij onderwerpen die bijvoorbeeld politiek gevoelig liggen. Ik heb veel aandacht voor de zogenaamde ‘softe kant’. Communicatie is mensenwerk, dus ik streef naar maximaal draagvlak bij de doelgroep.

Voor dit soort teksten kun je bij mij terecht:

  • Wervende vacatures
  • Artikelen / whitepapers
  • Folder/brochure teksten
  • Webteksten
  • Leesbare juridische teksten
  • Eenvoudige teksten (B1 of B2 niveau)
  • Engelstalige teksten
  • Creatieve teksten
  • Interviews of portretten
  • Subsidie aanvraag / plan van aanpak
"Kimberly dacht inhoudelijk mee en schreef onze inschrijving voor een subsidieprijs in de culturele sector. Ons plan werd daardoor echt leuk om te lezen. Mede dankzij Kimberly bereikten we de top 5 van de 75 inzendingen."
Martijn
Manager bij Artertainment

Wil je eerst kennismaken?

Je kunt mij altijd een bericht sturen, geheel vrijblijvend.

Ik weet het, ik weet het. Niemand houdt van cookies (behalve misschien chocolate-chip), maar deze website maakt er wel gebruik van. Als je doorgaat met het gebruiken van deze website, ga ik er vanuit dat je ermee instemt.  Meer info

Geverifieerd door ExactMetrics
Geverifieerd door MonsterInsights