Over mij

Kimberly
Krul

Ik maak verhalen. Zelfs de meest droge informatie hoeft niet saai te zijn. Daarom kijk ik verder dan de tekst; ik denk mee over de doelgroep en de strategie, ook als die nog niet helder is. Graag zelfs! Ik krijg energie van projecten die nog in de kinderschoenen staan.

Van alles een goed verhaal maken, dát is mijn missie.

Naast tekstschrijver en communicatiespecialist ben ik ook verandermanager en bedrijfsstrateeg.

Over mij

Geboren in 1989, getogen in Dalfsen en in mijn studententijd verhuisd naar Utrecht (me stadje). Inmiddels ietwat afgezakt naar het zuiden, maar ik woon nog steeds onder de rook van Utrecht. Met vriend en twee katten. Hoewel het niet altijd op mijn visitekaartje heeft gestaan schrijf ik wel al zo’n pak’m beet 15 jaar. Eerst verhalen, theaterteksten en héle slechte gedichten, later ook scripts, essays, papers, artikelen, blogs, et cetera.

Schrijven deed ik altijd al. Ik begon jong met creatief schrijven: korte verhalen en theaterteksten. Mijn leven deelde ik in detail met mijn dagboekvriendin Serena in mijn Diddle dagboek (dat was toen heel hip). Op school deed ik altijd iets met theater waarvoor ik ook scripts, scenario’s en verhalen schreef. Dat werd later een rode draad in mijn leven: theater en verhalen. (Als je het mijn familie vraagt zullen ze zeggen dat ik vooral verhalen vertelde. Dat vind ik ook beter bij mij passen: verhalen verteller.)

Later, tijdens mijn studie Theater-, Film- en Televisie Wetenschap op Universiteit Utrecht, ontdekte ik iets wonderbaarlijks: ik kon ook essays en papers schrijven. Een hele andere tak van sport! Ik moest (nog meer) lezen, researchen, verbanden leggen, op onderzoek uit naar informatie en deze vervolgens samenvatten in een leesbare tekst. Héérlijk vond ik het. Vervolgens nam ik plaats als eindredacteur in de commissie van het studiemagazine en redigeerde daarnaast in mijn vrije tijd papers en scripties van andere studenten (ook buiten mijn studie om, zoals Communicatie en Biologie).

Na mijn afstuderen heb ik diverse functies gehad waarbij communicatie en schrijven altijd centraal stond. Van EMVI-redacteur tot communicatiemedewerker en verandermanager. In die laatste rol zette ik diverse verandertrajecten op bij de overheid en gaf ik trainingen over mensgericht werken en communicatie. Dit heb ik sinds mijn inschrijving bij de KVK in 2018 gecombineerd met mijn werk als zzp’er.

Veel van wat ik in die tijd geleerd heb neem ik mee in mijn werk als zzp’er. Daarom lees je daar meer over op deze pagina, dan weet je wat voor kennis en ervaring ik meebreng!

Mijn missie

Van alles een goed verhaal maken.
Dat is mijn missie.


Zelfs de meest informatieve tekst hoeft nooit saai te zijn, zolang de tekst jouw boodschap sterk vertelt. Wanneer je iets vertelt wil je dat mensen naar je luisteren, overtuigd raken, meegaan in je anekdote of het verhaal navertellen. Hetzelfde geldt voor je website, beleidsdocument of intern verandertraject.


Mijn ultieme doel is:
jouw verhaal tot leven brengen.

Mijn C.V.

feb 2018 - heden

Tekstschrijver en communicatiespecialist

Tekstschrijven, vertalen, (eind)redactie en communicatieadvies voor kleine en middelgrote bedrijven, zoals OutdoDUUW Scale-up people en Windunie. Ik schrijf ook (korte) verhalen en geef trainingen in Eenvoudig Communiceren.

apr 2022 - heden

Projectstrateeg, Adapt Innovatie

In deze rol help ik groeiende organisaties met hun verandertrajecten en transformaties. Noem het Agile Coach, Proces Enabler of Customer Journey Specialist, in de kern help ik organisaties een strategie vormen en deze concreet uit te zetten.

aug 2020 - nov 2021

Bedrijfsstrateeg en Managing Consultant, Fris Vooruit

In afwezigheid van de directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ik heb de naamswijziging (voorheen Jong&Fris) en herpositionering gerealiseerd en vertaald naar de interne processen. Ook voerde ik salesgesprekken en was ik betrokken bij het sollicitatieproces van nieuwe consultants en het trainen/begeleiden in hun opdracht.

jun 2018 - jul 2021

Verandermanager en trainer, Jong&Fris

Projectleider van diverse innovatieprojecten bij waterschappen en gemeenten. Ik deed projecten op het gebied van communicatie (intern/extern), procesoptimalisatie tussen afdelingen (integraal werken) en houding en gedrag. Daarnaast organiseerde ik werksessies en gaf ik training in Eenvoudig Communiceren.

"Kimberly is een van de beste professionals waar ik mee heb samengewerkt. Ik zou haar aanbevelen bij organisaties die verandering teweeg willen brengen op een mensgerichte manier."
Sandi Dijakovic
Eigenaar Fris Vooruit

jan 2016 - apr 2018

EMVI redacteur en communicatiemedewerker, KWS infra

Redactie van commerciële inschrijfdocumenten voor kleine en grote aanbestedingen (tenders) in de wegenbouw. Hier leerde ik de SMART-methode toepassen. Daarnaast zette ik de interne en externe communicatie op voor het vestigingskantoor en drie dochter bedrijven. De focus lag op arbeidsmarkt- en interne communicatie, waarvoor ik de interne nieuwbrief opstartte en meewerkte aan een Mixed Reality Project i.s.m. andere vestigingen.

Benieuwd naar mijn aanpak?

Met wie ik heb samengewerkt:

Contact

Kennismaken?
Stuur me vrijblijvend een bericht

Ik weet het, ik weet het. Niemand houdt van cookies (behalve misschien chocolate-chip), maar deze website maakt er wel gebruik van. Als je doorgaat met het gebruiken van deze website, ga ik er vanuit dat je ermee instemt.  Meer info

Geverifieerd door ExactMetrics
Geverifieerd door MonsterInsights