Webscan
Easy reading, is damn hard writing. | Nathaniel Hawthorne
Webscan
We leven in een grotendeels digitaal tijdperk, iedereen heeft tegenwoordig een website. Maar niet iedereen is een contentbeheerder. Teksten die niet (meer) kloppen, linkjes die naar niet bestaande pagina’s verwijzen, een onduidelijke indeling voor klanten; ik kijk verder dan alleen de tekst en geef je korte en krachtige feedback op jouw online visitekaartje.
Echt goede teksten
Klinkt misschien als een open deur, maar mijn favoriete quote is niet voor niets “easy reading is damn hard writing“… een goede tekst schrijf je niet zomaar.
Begrijpelijkheid
Leesbaarheid, taalgebruik, de tone of voice. Ik help je om jouw doelgroep aan te spreken en de website gebruiksvriendelijk(er) te maken.
Frisse blik
Een ander perspectief op je website kan helpen tot nieuwe inzichten of zelf kansen te komen voor je bedrijf.

Wil je eerst weten hoe ik schrijf?
Webscan
Wat houdt een webscan in?
Ik heb al tientallen websites onder handen genomen, de website waar je nu op zit heb ik bijvoorbeeld zelf in beheer. En ik kan je vertellen: een website is eigenlijk nooit klaar. Zelf doe ik daarom regelmatig een webscan van alle content: doen alle linkjes het, mist ergens een knop, zijn alle teksten nog actueel, is het taalgebruik consequent?
Doelgerichte website
Bij een webscan denk ik ook na over je doel en doelgroep. Waar is jouw website voor bedoeld? Waar zijn klanten naar op zoek als ze op jouw website terecht komen? Ik spit jouw hele website door en geef je constructieve feedback over de vindbaarheid van informatie, logica in de opbouw en vormgeving.
Leesbaarheid
Om jouw doelen te bereiken moet je jouw doelgroep bereiken, goede leesbaarheid is daarom cruciaal. Het schrijven van webteksten is een kunst. Vaak zijn het lange lappen tekst bomvol jargon die niet overtuigen. Ik geef verbetertips voor het taalgebruik en de indeling van teksten op je gehele website.

Hier let ik op tijdens de webscan:
- Uitstraling
- Leesbaarheid
- Logica
- Gebruiksvriendelijkheid
- Vormgeving
- Hyperlinks en knoppen (doe ze het allemaal en verwijzen ze naar de juiste bron?)
- Spreekt het de doelgroep aan?
- Responsive (hoe ziet het eruit op tablet en mobiel)
